A galériák a fesztivál ideje alatt épp üresen álló üzletekbe költöznek be, így (a galériák) azok pontos száma és helye szeptember elejére fog véglegessé válni (idén minimum 12 galériát tervezünk).

Tájékoztatásul itt megtekinthető a Körút Fesztivál előző évi, 2006-os galériáinak kínálata:


MKE FESTŐK – Ferenc krt. 2-4.


EMBER E TÁJ – Maurer Dóra


A kiállító művészek mind a Magyar Képzőművészeti Egyetem diplomás festő- és szobrászművészei, több kitüntetéssel rövid múltjukban. Szintetikus táji képeik a figyelmet, a pontosságot, a szépséget és a nyugalmat közvetítik a Körút dörgő zajából érkezőnek. Nem akarnak beleavatkozni a mindennapok aktuális társadalmi hercehurcájába. Azt üzenik, megvannak. És emberi példájukkal akaratlanul alternatívát kínálnak. Valamennyien városi emberek. Egyikük sem tájképfestő a hagyományos értelemben. Önmagukban keresik a tájakat. Tárgyi felismerhetőség szerint alig követhetően. Vegyük úgy: absztraktul.

Kokesch Ádám

okt. 6. 17:00 Bálványos Levente, Erdődy József Attila, Kántor Ágnes, Kokesch Ádám, Szűcs Levente, Varga György kiállításának első felvonása – megnyitja: Maurer Dóra

okt. 13. 18:30 Bálványos Levente, Erdődy József Attila, Kántor Ágnes, Kokesch Ádám, Szűcs Levente, Varga György kiállításának második felvonása – megnyitja: Antal István Juszuf

 
Aktivista művészek (foglalthaz-menza.freeblog.hu) – Tűzoltó utca 2.


FOGLALTHÁZ-MENZA– Várnagy Tibor, Kotun Viktor


A foglaltház-menza egy olyan kreatív, közösségi tér, ahol kiállítások, beszélgetések, előadások, koncertek, filmvetítések, gyűlések, workshopok zajlanak. Állandó program az infoshop, mozgalmi és zöld kiadványokkal; a freeshop, ahová mindenki behozhatja, amire már nincs szüksége, és elviheti, amire szüksége van (ruhák, könyvek, szerszámok stb.); minden nap 6-tól indymedia nyitott szerkesztőségi gyűlés.

okt. 6. 17:30 Erhardt Miklós Chomsky fordítás, plakátok (RugaNegra és Chiacago Women’s Graphics), Franz Mazarel: A város, új Úttörő fanzin, főz a Food Not Bombs, játszik az Interkarate

okt. 7. 14:00 Street art workshop, európai street art, 16:00 szolidáris gazdaság (Kostnixladen, Bécs), 18:00 Haladó technikák & grafiti történelem, 20:00 „Style wars” dokumentumfilm és parti

o
kt. 13. 18:00
Aktivista csoportok, 20:00-tól Aktivista, foglaltház és anarchista filmek

o
kt. 14. 14:00
Street art workshop, 18:00 A spektákulum társadalma

o
kt. 16. 18:00
Élelmezési Világnap, „Akció!” újság – Zöld Fiatalok, Food Not Bombs ételosztás, játszik a Tes

o
kt. 20. 18:00
Angyal István blog, Tűzoltó u. ’56 fanzin bemutató beszélgetéssel, doku vetítéssel, 23:00-tól Fesztiválzáró parti folytatása...FKSE (studio.c3.hu) – Ferenc krt. 29.


STÚDIÓ GARAGE – Kerekes Gábor


A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület célja, hogy szervezési tevékenysége révén, hosszútávon magas színvonalú képzőművészet létrejöttét segítse elő, előmozdítsa a fiatal képzőművészek pályakezdését. A Stúdió nemzetközi programjaival újabb teret nyit a magyar művészet nemzetközi reprezentációjában. A közönség a GARAGE-ban betekintést kaphat az egyesület működésébe, megismerkedhet múltjával, jelenével és a Stúdió programjaival. A fesztivál ideje alatt a Stúdió tagok alkotásaiból mutatunk be néhányat. Olyan alkotások lesznek láthatók, amelyek különböző médiumok segítségével mutatják be a fiatal generáció törekvéseit.

Nagy Otília és Maria Arnell

okt. 6. 18:00 Vándor Csaba, Esterházy Marcell, KissPál Szabolcs, Halász Péter, Szabó Eszter, Orbán György kiállítás megnyitója

o
kt. 11. 19:30
Videó vetítés az FKSE művészeitől

o
kt. 18. 18:00
FKSE nyi tott vezetőségi ülés (napirenden továbbra is a kultúrfinanszírozás struktúrájának modernizációja)LUMEN (www.photolumen.hu) – József krt. 77-79.


OTTHON CENTRUM – Csatlós Judit, Orbán György


A Lumen Alapítvány 2004-ben a Kuplung Szabadműhely területén (1064 Budapest, Király utca 46.) kapott 40 nm-es helyiséget önálló fotó- és videóművészeti galéria létrehozására. A kiállítás célja, hogy két művész videó és fotóprezentációjával bemutassa a jelenlegi tendenciákat a kortárs fotográfiában, olyan munkákon keresztül, amelyek képesek kérdéseket feltenni, reagálni a hétköznapi jelenségekre; az otthon, mint társadalmi tér kritikus bemutatásával, Fekete Zsolt képpárjain, melyeken hajléktalan barakkokat láthatunk, vagy Fabricius Anna képei, melyeken a klasszikus, már-már közhelyszerűen leosztott nemi szerepek sajátos szemlélettel jelennek meg.

Fekete Zsolt

Fabricius Annal

okt. 6. 18:30 Hontalan környezetek, Fekete Zsolt kiállításának megnyitója (www.fotof.hu)

o
kt. 12. 18:00
Háztartási Anyatigris, Fabricius Anna kiállításának megnyitója. Az eseményen látható a Káosz Camping v. Igor Buharov VJ-s vetítése


Közelítés – Pécs (www.kozelites.hu) – József krt. 50.


VALÓSÁG HOW/talált tárgyak osztálya – Doboviczki Attila, Varga Rita

A közelítés a használati tárgyak közé visz. Hogyan tekinthetünk a műtárgyakra mint használati tárgyakra. Az object trouvée, az assambladge, a ready made ugyanezeket a kérdéseket fogalmazza meg – csak ettől ellenkező irányú kérdéssorban. Hozzatok talált tárgyakat! Folyamatosan futó rendezvény: Kispiac szimpózium, Pécs.

Béres Károly

okt. 6. 19:30 Palatinus Dóra, Makra Zoltán, Imre Sándor, Katarina Rothers, Thiesz Angéla, Baróthy Anna, Lengyel Péter kiállítása. Béres Károly – használt cikk kereskedő Pécsről (okt. 6-7.), hangulat: DJ. Fullogic és kristk, Vendég kiállító: okt. 15-től Varga Ferenc

o
kt. 17. 18:00
Pécs 2010, Európa Kulturális Fővárosa Projekt kerekasztal: Tarrósy István igazgató (Pécs2010MK), Szalay Tamás (Pécs2010MK), Komor István igazgató (Zsolnay Örökségkezelő KHT), Doboviczki Attila (KME), Varga Rita (KME)

o
kt. 19. 17:00
Varga Ferenc szobrász könyvbemutatója Beke László ajánlásával

 
INTERMÉDIA (www.intermedia.c3.hu) – József krt. 40.


EZ DISZKÓ (avagy sok jó mű kishelyen is elfér) – Kovács Tamás, Görög Ferenc Gábor, Tábori András

Az „Ez nem Diszkó” kiállítás-sorozat második állomása. A „mini galéria” lehetőséget biztosít arra, hogy kis helyen elférő műalkotások is kaphassanak nagy publicitást. A kiállítás kiegészül olyan zenei produktumokkal, melyek még jobban erősítik a „Diszkó” jelenlétét hétköznapjainkban. „A sláger már a BOLTOK-ban”

Puszta Bence

okt. 6. 20:00 RAJZKÖNYVEK kiállítás megnyitó. A könyvek oldalain korlátlan vizuális megoldásokkal teremtenek egymással kapcsolatot a hallgatók. Fellép: DJ. Nyeste (wondervinyl)

okt. 10. 18:00 Szilágyi Kornél & Blaha Tamás – autonómia installáció. Élő közvetítés az Intermédia tanszék kertjében kijelölt pár négyzetméteres Autonómia Állam (AU) területén párhuzamosan zajló eseményekről.

okt. 13. 19:30 15x15x15 cm és 100x100 pixel kiállítás megnyitó. Válogatás a címbéli kritériumoknak megfelelő művekből. Megnyitja: DJ Hello & Duffentrager (mlr)

 HINTS (www.hints.hu) – József krt. 38.


MINIMALWORK-SHOP – Bálint Móni, Ilauszky Tamás, Pál Zsuzsanna Rebeka, Szabó Eszter Ágnes, Szövényi Anikó


A HINTS Institute 2001-ben alakult és hazánkban az elsők között kezdett kifejezetten „public art” műveket, eseményeket létrehozni. Működésük több szálon futó történet, amelyben mindenki a saját útját járva egy irányba tart, és a cél is ugyanaz: megtalálni a hétköznapokban az apró dolgokat, amik megszépíthetik életünk, és megoldást jelenthetnek bizonyos problémákra.

Ilauszky Tamás

okt. 6. 20:30 minimalwork-shop – reklám és politikai molinók újrahasznosítása, Fénymásolt könyvtár – az információcsere nyitott platforja, Praktikus Város – nem-praktikus városi helyzetek gyűjteménye (www.praktikusvaros.hu)

okt. 8. 18:00-20:00 CityZenTea

okt. 9. 18:00 „Amalgám a halott fekete lukak betömésére” guiness rekord kísérlet – minimalwork shop

okt. 14. 19:00 Minimál aktivitás Maximális hozzáférés, Minimálzenei koncert: Enyingi Tamás, Bordács Diána

 

Videospace BUDAPEST (www.mediamuseum.hu) – József krt. 38.


BOLT-ÍV KIÁLLÍTÁS KÉT FELVONÁSBAN – Eike


A Videospace Budapest hazai és nemzetközi média-művészeket és projekteket mutat be, a médiaművészet imázsát támogatja itthon és külföldön képzőművészeti kiállításokkal, vetítésekkel és különböző más rendezvényekkel, valamint az interneten. Két médiaművész egy-egy hétre berendez egy régóta üresen álló boltot. Kérdések fognak felmerülni; vita lesz, türelem kell mind a kiállító, mind a látogató részéről; meglepetésül szolgál, jó esetben kíváncsiságot ébreszt, de mindenképpen tapasztalható lesz, mi minden lehetséges a szabályozottnak tűnő mindennapi életünkben.

Koronczi Endre

Szabó Ádám

okt. 6. 21:00 Koronczi Endre kiállítás megnyitó – megnyitja: Eike

o
kt. 11. 18:00
Koronczi Endre további
projektjeinek bemutatása, nyilvános beszélgetés a művésszel (www.koronczi.hu)

o
kt. 13. 19:00
Szabó Ádám kiállítás megnyitó – megnyitja: Eike

o
kt. 20. 18:30
Szabó Ádám további projektjeinek bemutatása, nyilvános beszélgetés a művésszel, (www.szaboadam.hu)


PETRÁNYI – Rákóczi tér 1.


KÉT ÁLLAPOT KÖZT – Petrányi Zsolt

A kiállítási projekt egy elhúzódó alkotási folyamatot mutat be. Alapvetően két állapotra koncentrál: kezdő és egy végállapotra. A kiállítás nyitóeseményén egy olyan váz látható, amely a falfestmény együttes magját, rajzos elemeit és szövegeit tartalmazza. A nyitva tartás két hetében a művész folyamatosan továbbalakítja elképzelését, amivel egy burjánzó rendszer jön létre, ami másodlagossá, átértelmezetté vagy elrejtetté teszi a kiinduló elemeket. Ez a folyamat a művészet értelmezését is modellálja, amennyiben a vizuális üzenetek a verbális üzenetekhez képest egy sokkal bonyolultabb rendszert alkotnak.

Stark Attila

okt. 6. 21:30 Stark Attila kiállításának kezdő állapota, a kiállítást megnyitja:
Petrányi Zsolt

okt. 13. 20:00 Stark Attila kiállításának köztes állapota – Speachless night, fellépő DJ: Petrányi Zsolt – Speachful mix

okt. 20. 19:30 Stark Attila kiállítás végső állapota, fesztiválzáró parti, fellép: DJ Kanada Káosz és DJ Sanyi (23:00-tól a záróbuli folytatódik az Aktivistáknál)

 ICA – Dunaújváros (www.ica-d.hu) – Erzsébet krt. 51.


Kiscsillag – Kiss Richárd, Zólyom Franciska


A dunaújvárosi Uitz Terem kísérleti kiállításprogramját folytatva a Kortárs Művészeti Intézet 1997 óta hazai és nemzetközi művészeti projektekkel, újzenei fesztiválokkal, internetes, építészeti és köztéri eseményekkel fűszerezi az acélváros életét. A körúti kiállítás folyamatosan, ámde eltérő idősíkokon (múlt-jelen-jövő) tudósít Dunaújvárosról. Fehérvári Tamásnak, az öntevékeny kirakatrendezőnek és boltvezetőnek köszönhetően a meghívott művészek alkotásainak napról-napra változó kínálatát találjuk a pavilonban. Füredi Tamás, Hegyi Béla, Horváth Tibor, Kaszás Tamás-Lóránt Anikó, Keserue Zsolt, Kiss Richárd, Páhi Péter, Várnai Gyula részvételével…

okt. 6. 22:00 Kiállítás megnyitó: Dr. Dzseki, Mr. Háj remix

o
kt. 12. 20:00
VJ-est: fellépnek (valódi)ÉN és vendégei

o
kt. 19. 20:00
RAP+VJ, fellép: felejthetetlen Ica-krú, majd KOD keveri újra Dunaújváros hangját és zaját

 Képregény rajzolók - József körút


KOCKÁRÓL-KOCKÁRA - Bölöni Kata

A Körúton megvalósuló óriásképregény izgalmas nyomozásra hív, kockáról-kockára, lépésről-lépésre vezetve a nézelődőket. A kortárs képzőművészeti galériák helyszíneit összekötve, kapcsolatot teremt az köznapi utca és a kortárs képzőművészet között. Az egyéni hangú alkotások egyesítik a vizualitás és a narráció lehetőségeit, miközben az egyes képregénykockák akár önálló grafikai alkotásként is megállják helyüket. A KOCKÁRÓL-KOCKÁRA kiállítás nem galériában, hanem a köztéren jelenik meg, így a szellemi értelemben is izgalmas képregények kijuthatnak szűk szakmai és rajongói közegükből. A kiállított képregények megvásárolhatók a Camelot könyvesboltban – Ferenc krt. 27.

Ábrai Barnabás

okt. 6. 19:00 K épregény kiállítás, megnyitja Vágvölgyi B. András. Helyszín: Corvin köz. A kiállított képregényeket rajzolták: Vass, Zorro, Cserkuti, Fekete, Geek, Odegnál, Gróf Balázs, Csordás, Fritz, Győri, Lanczinger, Smudja, Marabu, Garisa, Zerge, Zórád, Zograf, Brazil, Korcsmáros és Sebők.